HCG-kuur

Oorsprong van de HCG kuur

De bedenker van de oorspronkelijke HCG kuur (1954) is de arts Albert T. W. Simeons. Hij ontwikkelde een voedingspatroon dat samen gaat met dagelijkse injecties van een lage dosis HCG. Deze kuur duurt slechts 24 dagen tesamen met een streng dieet van 500 calorieen per dag, wat kan zorgen voor een gewichtsverlies van 10%. Voor een goed resultaat dient u na de kuur een aangepast dieet/mager te eten voor de duur van 6 weken. 

HCG is een 100% menselijk hormoon (humaan chorion gonadotropine).

De injecties zijn niet direct bedoeld om af te vallen, maar dienen puur als ondersteuning. Ze houden het hongergevoel weg tijdens deze HCG kuur. Ook zorgt het ervoor dat het lichaamsvet op een andere manier wordt verdeeld over het lichaam. Zowel cliënten als begeleiders geven aan dat “moeilijke” vet van de heupen, buik en dijen met de HCG kuur verdwijnt.  En dat is iets dat bij veel andere manieren van afvallen lastig is.

Een verklaring voor het succes van de HCG kuur is dat het zwangerschapshormoon van invloed is op het vrijmaken van vetten voor de verbranding. Tijdens de HCG kuur zorgt dit hormoon er dus voor dat er meer vetten vrijgemaakt worden voor verbranding waardoor het afslanken sneller gaat en er toch voldoende energie is om de grote hongergevoelens te onderdrukken. De combinatie met een relatief streng dieet is noodzakelijk voor een goed resultaat. Er kan met deze kuur tot 400 gram vet per dag verbrandt worden. 

Detoxen

Met deze kuur ben je ook aan het vasten of detoxen: door de voeding aan te passen en extra stimulatie met een detoxkuur, vind er een reinigingsproces plaats. Hierdoor ontstaat verbranding van overtollige vetvoorraden, wat een positief effect heeft op een verbetering van de gezondheid en vaak een vermindering heeft van het (over)gewicht.